man and woman lying on bed

Šta vaša omiljena seks poza govori o vama

Podignite ruku ako proveravate nešto od navedenog kada krenete da se muvate sa nekim.

Njihov:

  • Instagram
  • Horoskopski znak
  • LinkedIn
  • Kreditni biro
  • Adresu

Šalim se u vezi ovog poslednjeg (pa… i pretposlednjeg), ali evo još jedne metrike koju možete dodati svojoj proveri: njihov omiljeni seksualni položaj.

Informisanje o nečijim omiljenim seks pozama nije nešto što će definitivno odrediti kakvi su oni kao osobe, ali može pružiti neke korisne podatke… S druge strane, to važi i za vas i vaše omiljene poze.

Hajde da se zabavimo i razgovaramo o tome šta bi nam svaka od ovih seks poza mogla otkriti. Kakav ukus vi imate kada je reč o (vođenju) ljubavi? A kakav je njihov? Čitajte dalje za smernice.

Misionarska poza

Šta je:Licem u lice, jedna osoba je gore, druga osoba dole. Klasik.

Šta govori o vama: Jednostavno—volite stvari sa kojima ste već upoznati, ili intimnost, ili oboje! U anketi o seksu iz 2021. koju je sprovodio miljenik obožavatelja ,, Sex With Emily’’, dr Evan Goldstein, 21% ljudi koji su se identifikovali kao strejt ili biseksualci reklo je da je misionarska poza njihova omiljena. Dakle, popularna je, ali verovatno iz razloga što smo je mnogo puta videli i iskusili.

Ako je misionarska poza vaša seks poza broj jedan, to bi takođe mogao biti znak da se plašite da probate nešto novo… Ali kada jednom to uradite, možete otkriti da vam isprobavanje nečeg novog uzbuđuje mozak—na seksi način.

Obrnuta Kaubojka (ili Kauboj)

Šta je: Jedna osoba je dole, druga gore—ali okrenuta tako da partner koji leži gleda u njena leđa.

Šta govori o vama: Da uživate u divnom pogledu na guzu (ako ste dole/ležite), da uživate u pokazivanju guze (ako ste gore) i verovatno—da vam je lakše opustiti se (u erotskom smislu) ako niste okrenuti licem u lice. Nema ništa loše u tome! Ali ako ipak propuštate svu bliskost, nekoliko pogleda preko ramena može biti od pomoći.

Što se tiče hajpa oko obrnute kaubojke/kauboja, napomenućemo da je samo 7% strejt parova u pomenutoj anketi reklo da im je to omiljena poza—a, kod bi i gej parova, ova poza nije čak ni u prvih pet. Dakle, ako volite ovu pozu, verovatno ste izrazito slobodnog duha.

Dogi

Šta je: Partner penetrira u vas dok ste na sve četiri, okrenuti od njega; penetriranje partnera s leđa.

Šta govori o vama: Da uživate u dubokoj penetraciji (da vam prostata ili G-tačka budu stimulisani), kao i da uživate u maloj igri moći. Nevaljalo, nema šta.

Dogi poza sugeriše sub/dom dinamiku koja je izuzetno stimulativna, pa ako vas to loži—znajte da niste jedini! To je broj jedan omiljeni seksualni položaj za strejt parove, ali i drugi omiljeni položaj za bi i gej parove. Dakle, ako volite ovu pozu, pripadate klubu: ispostavilo se da većina nas spada u obožavatelje dogija.

Lotus

Šta je: Oboje sedite okrenuti jedno prema drugom; partner koji ,,prima’’ sedi u krilu onoga koji ,,daje’’.

Šta govori o vama: Da ste okej sa intimnošću i kontaktom očima, na primer. Vaše očne jabučice su zaista blizu u ovoj pozi, ali ona takođe pruža duboku stimulaciju koja mnogima izuzetno prija. Malo je zahtevnija (u fizičkom smislu) od horizontalnih poza, a ako ste vlasnica vagine koja voli da se dodiruje tokom seksa u ovoj pozi—vi ili znate šta vam je potrebno da postignete orgazam (stimulacija klitorisa), ili imate egzibicionističku crtu.

Spooning (Poza Kašike)

Šta je: Oboje ležite na boku, dok je ,,primalac’’ okrenut od svog partnera, a ,,davalac’’ penetrira s leđa.

Šta govori o vama: Da volite da vam bude udobno, prvenstveno. Spuning je položaj za maženje i omogućava obema osobama da udobno leže… Što bi takođe moglo značiti da ste umorni (bez osude)? Zapravo, odlično je za vas što ste našli pozu koja je istovremeno i seksi i opuštajuća. Ovaj položaj je takođe popularan izbor za trudnice, jer a) kao što smo ustanovili, nema puno pomeranja i b) ostavlja dovoljno prostora stomaku.

Devojka/Momak Gore

Šta je: Misionarska poza, ali osoba koja je gore sedi. U suštini kao „regularna kaubojka/kauboj“.

Šta govori o vama: Ako ste dole—sviđa vam se ideja o gledanju vašeg partnera kako kontroliše tempo i dubinu svog zadovoljstva. A, kome i ne bi, kad je to neverovatno privlačno. Ako ste gore, to znači da ste samouvereni dovoljno da preuzimate kontrolu, da vas zadovoljava da pružite vizuelni prikaz i da verovatno ne glumite orgazme. Zašto? Zato što je u ovoj pozi prilično lako reći da li to radite. Divna vest je da ovde ima puno prostora za upotrebu prstiju ili igračaka za dodatnu stimulaciju. Uključite ih u zabavu!

Omiljene seks poze ne mogu nam reći baš sve, ali nam itekako daju nagoveštaje: o energiji za kojom žudimo u krevetu, o tipu osobe koja želimo da postanemo… Možemo bilo koje ponašanje posmatrati sa tačke erotskog naboja, ali tek kada ispitamo svoje seksualne navike počinjemo da shvatamo zašto se vraćamo određenim. Dakle, koja poza sa ove liste najbolje govori o vama? Sledeći put kada zauzmete svoje položaje—pokušajte da im date dublje značenje.

Slične Objave

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *