Kako da se priviknete na platforme za “online dating”?

Ukoliko niste od onih koji su iskusili “četovanje” na sajtovima za pronalaženje partnera “bez obaveza”, možete lako pomisliti da svet internet sparivanja za odrasle nema nikakva ograničenja i zabrane – da možete reći, postaviti i očekivati šta god poželite.

Ovakva pogrešna slika povezana je sa imidžom koji poseduju sajtovi za internet sparivanje odraslih – ovi sajtovi često su doživljeni  kao mesta na kojima bilo ko može da oživi svaku moguću fantaziju. Takođe, pravila i ograničenja očigledno ne idu rame uz rame sa liberalnom reputacijom sajtova za seks bez obaveza.

Međutim, sajtovi za “muvanje” imaju sopstvene algoritme i pravila, prema kojima funkcionišu i ako prekršite bilo koji aspekt koji je predviđen politikom sajta, bićete izbačeni sa njega, uz zabranu korišćenja. S druge strane, mogu vam se desiti neke glupe i nepredviđene situacije koje ne povređuju nikoga osim vas. Kako biste izbegli takve situacije, poželjno je da pažljivo pročitate uslove korišćenja koji su postavljeni na svaki sajt za upoznavanje odraslih i da pratite osnovne preporuke za sigurnost koje sprečavaju potencijalne situacije u kojima biste mogli da ugrozite sebe.

Stvari koje ne treba da radite kad koristite sajtove za “muvanje”

Kao što je opšte poznato, sve što nije zabranjeno, to je dozvoljeno. Zato je vaš osnovni zadatak da se informišete o tome što ne bi trebalo da radite kada “četujete” na sajtovima za “muvanje” odraslih.

  • Ne bi trebalo da ulazite na ove sajtove i ne koristite ih ukoliko imate manje od 18 godina;
  • Ne bi trebalo da koristite tuđe fotografije ili video sadržaj ukoliko tvrdite da taj sadržaj prikazuje vas: samo vaše lične slike treba da stoje na vašem profilu;
  • Ne treba da ponižavate ili maltretirate druge korisnike. Sajtovi za odrasle su predviđeni da budu prostor za slobodno izražavanje svojih preferencija i želja i vi niste osoba koja treba da ih osuđuje;
  • Ne bi trebalo da delite sadržaj koji vidite na sajtu. Nemate pravo da sačuvate i podelite fotografije i video sadržaj drugih korisnika;
  • Nije prihvatljivo da širite bilo kakve glasine o drugim korisnicima na sajtu. Može se desiti da lično poznajete neke korisnike, ali ne tiče vas se da obaveštavate njihove porodice, poznanike, kolege itd. da ste tu osobu videli na sajtu za “muvanje”.

Ova pravila definišu vaš odnos sa drugim članovima virtuelne zajednice sajta za upoznavanje kojoj pripadate. Ukoliko se pridružite toj zajednici, od vas se očekuje da poštujete druge, da budete iskreni sa njima i da izbegavate bilo koji oblik obmane.

Ipak, čak i ako sledite sva ova pravila, ne postoje nikakve garancije da će drugi učiniti isto. Naprimer, nikad ne možete znati da li fotografije koje vidite na sajtu pripadaju osobi sa kojom pričate. Takođe, ne možete biti sigurni da vaš virtuelni partner ne pokušava da vas iskoristi. Zbog toga je važno da budete obazrivi! Zamolite partnera da se pridruži “live” video razgovoru kako biste bili sigurni da je osoba stvarna. Ne delite nikakve lične informacije preko platformi za “muvanje”: vaš potencijalni partner za seks ne mora da zna vašu pravu adresu, prezime, ili informacije o vašoj kreditnoj kartici. Ukoliko vas ispituju o sličnim stvarima, trebalo bi da prekinete razgovor i nađete nekog drugog za vaš sastanak.

Nema razloga da budete paranoični, ali neće vam škoditi da se pridržavate ovih jednostavnih pravila.

Slične Objave

2 Komentara

  1. Slažem se sa TSLOVER, sajt napreduje,ali još uvek nije rešen problem velikog broja “lažnjaka”. Bilo bi lepo kad bi se uvela obavezna autentifikacija i da se nakon iste, vidi koji je profil autentičan. Tako bi se izbeglo mnogo neprijatnih situacija.

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *