Kako da se pripremim za seks?

Higijenski govoreći, ima dosta stvari koje treba da se razmotre pre seksa. Naravno, seksi je spontano pribiti partnera uz zid… ali, takođe je seksi i oprati zube i imati svež dah. Jesam li u pravu?

Higijena pre seksa (ili sastanka) jedna je od onih praktičnih tema koje su nam svima potrebne da razmotrimo. Delimično je to potrebno da bismo ograničili širenje klica, ali uglavnom zato što želimo da imamo dobar ukus i miris, ali i da se osećamo dobro zbog sebe i svojih partnera. Dakle, evo kako da se pripremite za seks: od glave do pete, od igračaka do posteljine.

Usta + Zadah

Počnimo sa pranjem zuba. Nadam se da je to standardna praksa pre vaših sastanaka, ali, da li ste razmišljali o pranju zuba i čišćenju koncem pre seksa?

Imajte konac za oralnu higijenu na štapiću uvek kod sebe. Volim ove stvarčice. Stavite par u novčanik ili džep i možete ih koristiti bilo gde i bilo kada.

Takođe: koristite najbolje sredstvo za ispiranje usta. Loš zadah potiče od bakterija koje proizvode sumpor i koje žive u vašim ustima, zbog čega dah može da smrdi čak i nakon što operete zube i koristite konac. Zbog toga sam ja počeo da koristia ovu marku vodice za usta – ,,SmartMouth’’. Ona uništava sumporni gas pri samom kontaktu sa njim i efektna je 24 sata (sa samo 2 ispiranja dnevno). S obzirom na to da je 52% ispitanika u nedavnoj anketi smatralo da je loš zadah najveća prepreka pri upoznavanju novog partnera… savetujem da ne rizikujete.

Nokti

Kako izgledaju vaši nokti pre seksa? Čisti su i podrezani?

Nazubljeni nokti mogu pokidati delikatnu oblogu zidova vagine i/ili analne šupljine, što ne samo da boli (Auć!), već otvara mogućnost da se osoba inficira. Zato održavajte nokte podrezanim, glatkim i urednim.

Ako imate duge nokte i planirate da fingerujete, evo jednog profesionalnog saveta: stavite pamučne vatice na vrh svakog, a zatim stavite nitrilne rukavice, poput ovih. Iako manje od 1% populacije ima alergiju na lateks, ja volim da budem oprezan, pa se odlučujem za nitril umesto lateksa. Osim toga, ove posebne rukavice su crne i imaju manje ,,ordinacija vajb’’, a više ,,domino vajb’’.

Pazuh

Sećate se 2021. godine, kada je Metju Mekonahi izašao pred svet i rekao da nije koristio dezodorans 20 godina? Onda se Lizzo pridružila izjavi? Komentarišem ovo zato što je miris tela kontroverzna tema. Neki ljudi će voleti vaš prirodni miris, a drugi neće.

Korisno pravilo: operite se ispod ruku (pazuhe) toplom vodom i sapunom pre sastanka. Ovo će oprati sve postojeće (normalne) bakterije.

Takođe, ako ste ,,tim antiperspirant’’, razmislite o prirodnom dezodoransu. Neće blokirati vaše znojne kanale kao što to rade standardni antiperspiranti, a i postoje mnogi za čije pravljenje se koriste prirodni sastojci (poput glicerina koji apsorbuju vlagu). Podržavam ovaj brend koji je uniseks i uništava miris zahvaljujući sodi bikarboni u formuli.

Genitalije

A sada smo na teritoriji koju mnogi smatraju otvoreno seksualnom. Kako pripremiti ova osetljiva mesta?

Bilo da govorimo o penisu ili vulvi, dovoljno je samo pranje sapunom i toplom vodom. Ako ste vlasnik vulve, znajte da je vaša vagina kao rerna koja se sama čisti. Ne morate da je perete iznutra. U stvari, ne preporučujem to nikako.

Da li bi trebalo da se brijete, depilirate ili na drugi način uklanjate dlačice sa genitalija? To je lična odluka. Sve dok čistite svoje genitalije blagim sapunom i vodom, onda ste u higijenskom smislu sasvim dobro.

Zadnjica

A, šta je sa higijenom analne regije?

Velike su šanse da vas najviše brine ,,otpadna materija’’. Ali evo ohrabrujuće činjenice: taj ,,otpad’’ se zapravo ne skladišti u vašem anusu. Čuva se u gornjim crevima, tako da su šanse da igračka, prst ili penis stupe u interakciju sa njim – male.

Ipak, fekalne materije mogu biti prisutne i u donjim crevima, tako da je dobra ideja da odete u kupatilo 30 do 60 minuta pre analne igre (ako je moguće) i operete celu guzu (otvor anusa, čmar i guzove).

Da li treba da pribegnete klistiru? Nije previše neophodno. Ali, klistiranje će definitivno učiniti da se osećate očišćenije i time opuštenije. Međutim, pogrešno klistiranje može oštetiti zaštitnu oblogu vaših analnih zidova, pa birajte mudro: potražite pH uravnotežen rastvor i malu spravicu za umetanje.

Posteljina

Koliko često menjate posteljinu?

Generalno, nedeljno čišćenje i/ili zamena čaršava je standardna praksa (prema stručnjacima za čišćenje).

Kada je u pitanju seks, imati ga na svežoj, čistoj posteljini je vrlo lep osećaj. Verovatno se nećete razboleti ako postelja nije savršeno čista, ali bilo bi dobro da je operete tog dana (ako možete).

Nakon seksa, izložena koža može potencijalno da reaguje na (brojne!) telesne tečnosti koje se oslobađaju tokom njega: znoj, sperma, pljuvačka, itd. Zato, sledećeg jutra bacite posteljinu na pranje, a posebno to uradite ako ste osetljivi i imate kožne probleme (kao npr. akne na telu).

Još jedna (genijalna) opcija: specijalno namenjena posteljina koju možete da položite na krevet pre seksa. Ona se može prati u mašini, mekana je i luksuznog izgleda.

Seks igračke

Konačno, jedno staro pitanje: da li treba da čistite svoje seks igračke? (Da!)

Bez pravilnog čišćenja, seksualne igračke mogu postati leglo bakterija koje definitivno ne želite u svom telu. Lako i brzo rešenje: ovo sredstvo za čišćenje (samo se poprska igračka njim i ostavite da se osuši)  je jednostavna formula napravljena od organskih sastojaka, a ove maramice za čišćenje igračaka su bezbedne i dovoljno nežne za upotrebu i na vašem telu.

Slične Objave

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *