man and woman lying on bed

Priče i saveti o ,,trojci’’ od 13 pravih žena koje su je imale

Ona je i sve i ništa kao što biste očekivali.

Priče o ,,trojkama’’ i dalje su nekako tabu. Bez obzira da li je nikada ranije niste imali ili ste iskusan poznavalac, ,,trojku’’ može biti teško izvesti – postoji potreba za komunikacijom, logistikom, kao i nesvakidašnjim brojem delova tela. Ali, postoji razlog zašto ih toliko žena (skoro trećina, prema jednom istraživanju) voli. ,,Trojke’’ mogu biti sjajan način da istražite svoju seksualnost, bilo da ste gostujuća zvezda ili sa partnerom.

Da bismo vam iskustvo učinili što prijatnijim, pitali smo 13 žena koje su imale ,,trojku’’ da ispričaju njihova iskustva i savete o njima. Evo šta treba da znate.

,,Trojka’’ može biti neverovatno osnažujuća.

„Moje prvo iskustvo ,,u troje’’ je takođe bilo moje jedino, ali ne zato što je bilo loše. Skontala sam se sa parom na Tinderu i bili su baš ljubazni i komunikativni. Prvo smo se našli na piću, a onda se uputili kod njih. Sve vreme sam se osećala kao nekakva zvezda, i ne mogu dovoljno da naglasim kako su konstantno komunicirali o celom događaju sa mnom i jedno sa drugim. Očigledno su bili sjajan par, pa im je komunikacija bila ključna kako bi bili sigurni da znaju svoje granice i šta je u redu ili ne. Nisam bila u vezi u to vreme. Bilo je to veoma oslobađajuće i otvorilo mi je um – sada razumem zašto neki ljudi to rade redovno u svojoj vezi. I dalje sebe smatram monogamnom i više bih volela da nemam ,,trojke’’ dok sam u vezi (već samo dok sam samac), ali sada sam više otvorena za seksualne fantazije. Sećam se da sam se osećala brižno, ali sa druge strane znam da ovo nije svačije iskustvo. Takođe sam se posle toga osećala veoma osnaženo.”

—Abby, 25

Ipak zahteva određenu koreografiju.

„Moja prva i jedina ,,trojka’’ bila je sa dva muškarca — od kojih je jedan bio momak sa kojim sam imala letnju šemu. Pričala sam mu o svojoj fantaziji da budem sa dvojicom muškaraca, a nekoliko nedelja kasnije on me nazvao i rekao: ,,Ej, evo me sa jednim prijateljem – rekao sam mu o tvojoj fantaziji, i on bi da uradimo to. Mislimo da bi trebalo da dođeš.’’ Njegov prijatelj je bio sladak i fin, i pre nego što sam shvatila šta se dešava, skidali su me i ljubili. Obojica su bili potpuno fokusirani na mene, što je bilo fantastično. To je bio dobar deo. Stvarni deo seksa je bio nekako nezgodan i nespretan – niko zapravo nije znao šta radi! Bila je to maltene prevelika stimulacija za mene. Volim kada mogu da uživam u senzacijama i da se fokusiram na ono što se dešava, a ovo su bile samo nekakve vrste ,,udaranja’’ iz previše pravaca. Prijatelj mi je kasnije rekao da skoro da moraš da koreografišeš ,,trojku’’. Volela bih da pokušam ponovo i vidim da li mogu bolje da izvedem svoju koreografiju. Međutim, izazovno je naterati dva momka da pristanu na ,,trojku’’, a kamoli dvojicu koji bi bili voljni da komuniciraju jedan sa drugim (što bi bilo baš seksi!)!”

—Elise, 51

Imati ..trojku’’ može biti moćan način istraživanja.

„Imala sam nekoliko ,,trojki’’ i uživala u svakoj. Kao biseksualna žena, to je bio način da istražim svoju seksualnost sa cis muškarcima i cis ženama. Desile su se nasumično, neplanirano, sa prijateljima, i uvek je bilo puno pića. Iako sam sada trezna, ne žalim za tim vremenima. Zapravo se osećam osnaženo zbog tih zabavnih iskustava. Takođe je vredno napomenuti da samo zato što je neko biseksualac, ne znači da je automatski oduševljen ,,trojkama’’.”

—Tawny, 33

Neće nužno ispuniti vaše najluđe fantazije.

„Kada sam imala 22 godine i tek se udala za svog prvog muža, imala sam ,,trojku’’ sa svojim mužem i njegovim najboljim prijateljem. Moj muž i ja smo bili pijani, a njegov prijatelj je bio naduvan. Ja sam želela da to uradimo, ali su oni uživali mnogo više od mene. Bilo je nezgodno i uopšte nije ispunilo moju fantaziju.”

—Kara, 41

,,Trojka’’ neće popraviti vezu – ili je zameniti.

„Moje ,,trojke’’ su bile grozne, u svakoj prilici. Jedini razlog zašto sam se našla u ovim situacijama je zato što sam bila pijana. I možda još važnije: nisam sebe cenila dovoljno da poštujem svoje potrebe u vezi, a to su: ljubav, naklonost i monogamija. Moje 20-e (a koga ja zavaravam, veći deo mojih 30-ih) provela sam prihvatajući ovakvu ljubav. Danas su ova iskustva daleko iza mene, osim ako to ne bude nešto što zaista želim da istražim sa voljenim partnerom – isključivo pod mojim uslovima.”

—Olivia, 39

Svaka ,,trojka’’ je drugačija.

„Imala sam nekoliko iskustava sa grupnim seksom i smatram da su ,,trojke’’ poprilično lepe. Moja prva ,,trojka’’ je bila sa mojim supružnikom (koji je nebinaran) i cis muškarcem, a druga sa mojim supružnikom i cis ženom. Svaka od njih je bila zaista drugačija i vredna truda! Muž i ja smo razgovarali bukvalno GODINAMA unapred i osećali smo se super spremnim za potencijalno dobre i ne tako dobre ishode. Iskreno, nikada nisam više osećala da mi je on najbolji prijatelj, nego tada. Ovo su bili veoma posebni i seksi trenuci! A, ,,četvorke’’ koje smo imali? To je sasvim drugačija priča!”

—Callie, 29

Mogu biti veoma komplikovane.

„Bila sam u otvorenoj vezi, a par sa kojim sam imala seks nije bio zvanično par, ali je definitivno bio romantičniji i emocionalniji nego što je bilo ko od njih bio voljan da prizna. U suštini su bili uznemireni i ljubomorni dok sam bila tu, a ja sam na kraju posredovala između njih. Takođe je momak prešao moje granice i uradio stvari za koje sam mu rekla da su van granica, tako da sam se osećala stvarno iskorišćenom – emocionalno i seksualno.”

—Chantelle, 26

Možda ćete osetiti pritisak da je izvedete.

„Provela sam tri godine u svojim dvadesetim redovno organizujući orgije i sa sigurnošću mogu reći da je ,,trojka’’ najteži oblik grupnog seksa. Sa samo troje ljudi, postoji pritisak na sve da odrade svoj deo što bolje. A, neko se uvek može osetiti izostavljeno. Moja prva ,,trojka’’ u srednjoj školi desila se jer je devojka mog prijatelja odlučila da me poljubi na kućnoj zabavi. Nekako smo se rvali i prevrtali i bilo je veličanstveno. Od tada, većina ,,trojki’’ su bile bolje u fantaziji nego u stvarnosti. Kao na primer poslednji pokušaj sa mojom devojkom i momkom sa kojim se ona viđala. Ušao je u njen stan i odmah prešao na stvar uhvativši i nju i mene zajedno. Popušila mu je i svršio je za 30 sekundi. Otišao je 15 minuta kasnije, a ona i ja smo konačno mogle da se zabavimo bez penisa.

—Jess, 30

,,Trojka’’ može da bude odličan način da se istraži intimnost sa partnerom.

„Izlazila sam sa novim momkom oko mesec dana kada mi je predložio ,,trojku’’, znajući da sam biseksualka i da nisam imala mnogo iskustva sa ženama. Tako smo to uradili za njegov rođendan sa njegovom starom koleginicom – i bilo je zaista sjajno. Noć je počela druženjem, sa malo opijanja, a onda smo se svi zajedno istuširali. Bilo je baš seksi i prijatno, i osećala sam da su svi dobili otprilike istu količinu pažnje. Međutim, sledećeg dana je postalo jako neprijatno jer je ona pretpostavila da su ponovo obnovili stari odnos… dok je za mene i njega ,,trojka’’ zapravo učvrstila naša osećanja jedno prema drugom. Iako veza nije uspela na duže staze, ta ,,trojka’’ je na kraju bila ono što nas je zbližilo i, po mom mišljenju, bilo je veoma posebno iskustvo.”

—Danielle, 33

Moguće je imati ,,trojku’’ sa prijateljima…

„Moja ,,trojka’’ se dogodila sa dvojicom prijatelja sa fakulteta. Malo je reći da je bilo neočekivano. Nas troje smo se onesvestili u jednom krevetu nakon cele večeri opijanja. Već sam se muvala sa jednim od njih ranije, pa kada sam se probudila i kada smo počeli da se ljubimo usred noći – to i nije bila velika stvar. Onda se drugi momak pridružio. Bilo je kasno, još smo bili pijani, a stvari su se brzo odvijale. Sećam se albuma Kanje Vesta koji je svirao dok smo se dogovarali ko će u koju pozu i pravili odgovarajući okret. Fokus je bio na meni, a momci su uživali. Nikada nismo razgovarali o tome što se dogodilo, ali nije bilo ni jednog neprijatnog trenutka među nama. Samo smo nastavili dalje – dalje sa mišlju „pa i to se dogodilo.“

—Mindy, 34

…i sa strancima.

„Imati ,,trojke’’ bila je moja fantazija. Ja sam crnkinja, fem lezbejka, ali nisam ih imala sve dok se nisam autovala sa 27 godina. Sve moje ,,trojke’’ su bile sa ljudima koje ranije nisam poznavala, jer sam tako želela. Čula sam strašne priče o prestanku prijateljstva zbog njih, pa želim da sva ta moja iskustva budu sa neznancima. Iako su sva bila veoma prijatna, sada sam u monogamnom braku i neću se više upuštati u te aktivnosti. I naravno, sasvim sam okej sa tim. One su poslužile svojoj svrsi. Bile su seksualno oslobađajuće i osnažujuće.”

—Jacy, 40

To je jedan od načina da se stvari začine na prvom dejtu.

„Zajedno kao par, moj dečko i ja smo izlazili sa dosta žena. Na regularnom prvom sastanku postoji veliki pritisak kod obe osobe koje pokušavaju da eventualno započnu vezu, ali u ovom kontekstu je vrlo jasno da smo svi tu da samo uspostavimo komunikaciju, da se zabavimo i da ne brinemo o tome ,,da li ovo vodi nekuda’’. Seks je obično fenomenalan. Ponekad privučem svu pažnju, a ponekad neko drugi vodi ,,glavnu reč’’, a ja im pružim noć za pamćenje. To iskustvo me podseća na to kako je veliki ljubavnik moj dečko i tada ga vidim novim očima. Osim toga, ima toliko neverovatnih žena i osećam se baš srećnom što mogu da uskočim u krevet sa njima.’’

—Isabel, 25

Seks u troje se može pretvoriti u duboku vezu.

„Bila sam u vezi u troje otprilike šest meseci. U njoj smo bili moj primarni partner i ja, plus prijatelj koji je bio i biseksualan (mada primarno sa ženama) i poliamoran. Seksualno i inače, za mene je to bio veliki pomak. Pomogao mi je da razumem svoje prethodne borbe sa monogamijom i da shvatim svoju seksualnost na potpuno nov način. To iskustvo mi je omogućilo da sebi poželim ljubav bez granica, a to je tek sve promenilo.”

—Jeanette, 44

Slične Objave

7 Komentara

 1. a šta mislite da umesto stranih tekstova neko isto ovo pita naše žene, ovde. razlika je velika.

 2. I mene interesuju iskustva nasih zena. Moja je fantazija mmz, ali za sada sam samo na tome.

  Pokusavala sam sa bivsim seksualnim partnerom da organizijem tj on je prvi predlozio i bas sam se primila. Onda smo se mesecima dopisivali i razgovarali svo troje. A posto je u pitanju i njegov drug koga znam od ranije a obojica su ozenjeni ,Uvek ima neko ko koci i kome uvek nesto ne odgovara.
  A mozda i meni nedostaje inicijativa😊

  Dalje, druga varijanta mi je sadasnji sexualni partner , vidjamo se vec 5 g_povremeno_ sa kojim bih probala mzz -samo njemu da ispunim zelju , i otprilike oboje znamo da bi isto , ili sa parom probali ili sa jednom devojkom. I tako vec on trazi devojku i navodno ni jedna da pristane.
  Posto je ozenjen , tu vec ja sa mojom fantazijom da znam da bih njega i jos jednog koga ja zelim spojila za mmz ( a taj je isto njegov drug samo slobodan sa kim se takodje vidjam zbog sexa )
  Ta moja zelja otpada jer se plasi posto je ozenjen😄
  pa da ga ovaj ne ocinkari.

  I treca propala sema 😅😄
  Mi je ovaj gore pomenuti sto je slobodan. Bas otvoreno sa njim o svemu pricam i vidjamo se 2 godine_povremeno. Zna za moje fantazije , i navodno, i sam je imao trojke. U pocetku nije reagovao na moje price da bih volela da se druzimo sa jos nekim. Predlagala sam mu da pita tu devojku sto se isto dugo vidja sa njom da se svi druzimo, Ali nesto sve nikako.

  I zimus mi je predlozio da dodjem na zurku gde su i njegova dva druga sa kojima bi da se druzimo nas dvoje . Prvo sam mislila da se zeza, jer bas o tome da budem sa 3 muskarca nisam ni pomisljala Onda sam pristala da dodjem na upoznavanje , misleci i dalje da se zezaju. Oni su organizovali sedeljku i upoznavanje, medjutim . Ja sam se u momentu predomislila i bukvalno smo se posvadjali u autu a on se opasno naljutio jer sam ih ispalila 😁 Iskreno , nije mi uopste bilo prijatno posto momke uopste ne znam.
  I tako je bas dugo bio ljut.
  Stalo mi je svakako i do njega, pa sam ,posto ga je drzalo jos da zeli da se svi druzimo( da promenim rec druzimo u rec jebemo) u pristala da se upoznam ali samo sa jednim . Ovaj treci je trenutno bio negde preko.
  Jedno vece su oni sedeli i blejali pa sam im rekla da dolazim ali pod uslovom da nista ne piju. Zimus je bilo da su cirkali, i prilicno svi bili pod gasom, tako da mi nije padalo na pamet sa pijanima da se natezem. Njega sto poznajem znam koliko je naporan pijan, o ostalima nisam zelela ni da mislim.
  I tako sam dosla , vidno on srecan me dovezao kod tog drugara sa kojim se navodno druzi godinama i sa kojim je i orgijao. Sto sam se iznenadila bas jer sam mislila da sve znam o njemu jer puno pricamo o svemu ali ove momke nije pominjao a mladji su od njega oko 10tak godina a od mene jos vise 😅👍
  Bas sam imala tremu, ali cim sam sela i snimila situaciju; ne piju, prave se fini, laganica je sve krenulo…odmah mi se samopouzdanje popelo .
  Toliko su bili fini, da smo o svemu pricali i da ovaj nije smeo ni da me poljubi …toliko sam valjda opasna .
  Posto se ispostavilo i njega da poznajem jer zivimo svi u malom mestu. Sve je nekako odjednom izgubilo na znacaju.
  Mogla bih samo ako bih znala da nece da pricaju nikom. Ali..
  Sve je ostalo na prici …
  Pokusala sam posle da se dopusujem sa ovim trecim koga nisam upoznala pa da malo razmenimo neku poruku, slicicu, da vidim kako razmislja. I to je ostalo na tome samo.
  Na kraju sam zakljucila da mi je sve to sumnjivo i da sam slucajno odabrana da udjem u ekipu, a posto ekipa odavno ocigledno pistoji , nisam prosla kriterijume😅
  A pozvana sam iz jednog jedinog razloga jer znaju da bih volela da uzivam i sa bi muskarcima.
  I tako ,za sada, niko u nikog nema poverenja

  Ako se nesto bude promenilo izvesticu vas. Ali za sada posto imam ipak 45 i znam sta hocu i sa kim i koliko, a trenuto sam i dalje za inicijativu , ne ocekujem previse ako se dogodi. I lakse mi je da to bude sa nekim koga poznajem. Bar cu insistirati i zeleti da ispunim svoju fantaziju 😁

 3. Trojka, četvorka budu ekstrta samo ako je želja svih učesnika, a ako neko nekome “čini na volju”, nije to to! Mog za sebe da kažem da za svoji 56 godina imam dovoljno iskustva da mogu da pišem o tome.
  Moja zadnja trojka proširila se na četvorku na sledećem sastanku i bile su uspešne obe a evo kako:
  Moja drugarica transica na hormonima i u procesu promene pola ali sa još uvek kitom koja je u funkciji a znajuci da imam liberalnu žensku drugaricu predlozi da se vidimo u troje, a prevashodno njen motiv je bio da proveri sebe da li stvarno ne zeli “da ga stvlja” ili samo umišlja. Znajuci jedna za drugu iz moje priče pre toga u dve reči smo sve organizovali. Noć je bila za pamćenje, uz dugo uvodno časkanje presli smo u “akciju” u kojoj ga samo ja nisam dobio😅
  Posle smo se izležavali sve troje i dugo pričali o svemu kome šta odgovara, a šta ne i tu smo došli do teme da moja transica ima “dečka” za koga misli da je ljubomoran, ali da će da mu prenese iskustvo, i zaključila je da je ona ipak žensko, bez obzira što je “isprskala pupak” sada vec našoj zajedničkoj drugarici.Reziume večeri je bio da ona definitivno nastavlja sa promenom pola do kraja. Uspela (o) je da svrši , kako kaže, samo zahvaljujući mojoj stimulaciji njenih sisa i što je imala mene u ruci i ustima. Na to je moja ženska drugarica predložila da nam se priključi i njen ljubomorni dečko , tako da je isto veče pao dogovor da probamo i u četvorku, gde je praktično ženska imala tri funkcionalne kite na raspolaganju. Uspeo je susret u četvoro sad krajem maja, s tim da je transica ovaj put bila samo zensko. Momak je takodje našao sebe u našem društvu, tako da je ostao dogovor da svi jedva čekamo opet…
  Moj predlog bio bi svima da probaju sve na šta ih mašta nagovori, a da bude dogovor i stvarna želja svih koji u tome učestvuju…

 4. Moja su iskustva isključivo u MMŽ trojci.Prvo iskustvo je bilo sa parom koji je dosta mladji od mene(meni je 58 godina).Bilo je fantastično.Upoznali smo se na jednom sajtu,videli,dogovarali i na kraju sam ih ugostio.Prvo sam njumasirao a on je samo gledao.Tokom masaze sam stigao do njene ribice i dugo je lizao dok je ona,ležeći na stolu za masazu njemu pušila.Posle toga je sišla sa stola i obojici nam pušila i dok smo se premeštali na veliki krevet ja sam u trenu bio iza nje i od nazad prodiraou nju.Posle sam legao,ona mi je pušila dok je on od nazad prodirao u nju,lizao je…Međutim posle nekih pola sata ona više nije imala snage.Drugo iskustvo je bilo sa parom koji nisam poznavao ali smo se lepo uklopili,ona je bas uzivala ali se nismo posle videli.Treće iskustvo je bilo sa bračnim parom starijim od mene godinu-dve i tu je gospođa tačno znala šta želi.Prvo mi je popušila dok je on gledao,malo guženja a onda se i on priključio.Potrajalo je i mislim da nam je bilo lepo.Ponovili smo nekoliko puta i zao mi je što nismo nastavili.Sve u svemu,vrlo lepa iskustva.Voleo bih sa suprugom koja je mlađaod mene 20 godina da nađemo muškog partnera za trojku ali ona je u strahu,neznam od čega.Svakako preporučujem svima da probaju.

 5. Trojka je jedna od mojih neostvarenih želja, ali nikad je nisam želela toliko da bih se baktala sa time. Prvo nije svejedno sa kime od poznanika jer može lako da se pretvori u katastrofu a ne bih sa dvojicom nepoznanika odmah iz momenta. Verovatno ću nekad u budućnosti probati sa bračnim parom, nekako mi je to najpogodnije.

 6. Razumem te i to je jako specifican trenutak ili vise od toga.Mogucnost da sa nekim nepoznaim ili nepoznatom odes korak dalje uvek postoji.Pokusaj.Pokusao sam i bilo je svakakvih situacija.

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *