person holding orange fruit

Najbolje analne seks poze za početnike

Ako ste neiskusni ili nikada niste pre pokušali, analni seks može da vam se učini zastrašujućim. Verovatno je to jer ste prethodno čuli dve stvari: prvo – možeš da se ukakiš i drugo – boleće. Iako su oba ishoda moguća, budite sigurni da postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da u velikoj meri umanjite ili potpuno izbegnete ove preuveličane potencijalne ishode.

Priprema za analni seks

Prva stvar koju bi trebalo da uradite jeste da se pripremite i tako omogućite sebi da vam iskustvo analnog seksa bude što prijatnije i lepše. Sledeće taktike nazivam ,,Tri D analne pripreme’’.

Dijeta

Priprema za analni seks u kojem ćete biti ,,primalac’’ počinje vašom dijetom. Ako se hranite tako da vam je dijeta puna vlakana, ispiranje (drugi korak) bi trebalo da traje samo par minuta, a neki se možda neće morati ni ispirati. Unoseći puno vlakana i vode, vasa stolica se skuplja u jednu glatku, formiranu masu, što znači da će vrlo malo sadržaja zaostati u rektumu – mestu koje penis treba da dodiruje.

Što se tiče preporučene ishrane pred ispiranje, bazirajte se na uvođenju više voća, povrća, mahunarki, lisnatog povrća, celih žitarica i neprerađenih mekinja u vaše obroke. Takođe, ograničite unošenje mlečnih proizvoda, kao i masnog crvenog mesa.

Pilule i suplementi sa vlaknima su takođe odličan način da unesete više vlakana u vaš digestivni sistem i posebno su dobri za pražnjenje creva.

Ispiranje

Ispiranje nije prekopotrebna mera, ali je ona koja je najsigurnija kada je reč o tome da li će vam rektum zasigurno biti prazan. Ne postoji stopostotni način koji garantuje iskustvo bez nereda, ali dijeta i ispiranje su sigurno dve najbolje metode za prevenciju takvog ishoda.

Za ispiranje, napunite malu spravicu u obliku sijalice toplom vodom (topla voda je potrebna jer sprečava grčeve), umetnite vrh spravice u guzu i nežno pritisnite okrugli deo. Pustite da tečnost odstoji u vašem rektumu nekoliko sekundi, a zatim je ispustite u wc šolju. Ponovite postupak dok voda ne postane bistra.

Ako imate vremena, isperite se trideset minuta (do sat vremena) pre snošaja, kako biste bili sigurni da nema ostatka tečnosti (jer vaš rektum sadrži prevoje, uvoje i nabore kroz koje voda mora da proteče).

Diletacija (širenje)

Diletacija vam pomaže da obavestite svoje telo o onome što dolazi, pošto je sfinkter naviknut da bude zatvoren (većinu vremena). Sfinkter je mišić, i kao što je slučaj sa svakim mišićem, potrebno ga je vežbati kako bi najoptimalnije funkcionisao.

Da biste proširili sfinkter, nanesite dovoljno lubrikanta na svoj čmar, kao i na igračku prihvatljive veličine (kao što je BILLY 2) – zatim je ubacujte na otprilike pet sekundi. Nakon toga uklonite igračku i ponovite postupak deset puta. Druga, možda i lakša opcija, jeste da na neko vreme ubacite i nosite u čmaru batplag (engl. butt plug). Međutim, to neće uvežbati vaš sfinkter jednako dobro kao što će to učiniti aktivna igra sa njim.

Saveti za prijatno učestvovanje u ,,analnom primanju’’ (engl. bottoming)

Sada kada ste potpuno spremni, vreme je da prođemo neke ključne tačke pre nego što se sagnete i stavite ,,dupe na tacnu’’.

Vrlo bitno znati za početak: predigra nije samo važna, već i neophodna. Što je ,,primanje’’ prijatnije i uzbudljivije, veća je verovatnoća da će se čmar opustiti i biti prijemčiviji.

Lubrikant je još jedna stvar o kojoj se ne pregovara, jer se anus ne podmazuje sam kao vulva i njegova koža je ultra tanka – što znači da može lako da se pocepa ili iziritira ako nije dovoljno podmazana. Lubrikanti na bazi silikona su često i najbolja opcija kada je u pitanju analni seks – glatkije su teksture i traju duže od lubrikanata na bazi vode.

Ako vam je i dalje teško da se opustite, odličan savet je da istovremeno tokom analnog seksa stimulišete svoje genitalije, bradavice i druge erogene zone – kako bi vam to omogućilo lakše otvaranje čmara.

Takođe, imperative je da odvojite vreme za ceo proces. Ne možete samo gurnuti penis u čmar i nadati se najboljem. Tada zasigurno dolazi do povrede. Glavić mora da ulazi polako, centimetar po centimetar, dok sve vreme komunicirate sa partnerom. Kada se mišići opuste, možete ubrzati tempo.

Najbolje poze za početnike

Misionarska (sa podignutim kolenima ka grudima)

Ono što misionarsku pozu čini dobrom za analni seks jeste to što su oba partnera okrenuta jedan prema drugom, što daje svakom od njih mogućnost da daju i verbalne i neverbalne znakove. Moći ćete lako da vidite da li ,,primalac’’ uživa, da li mu je neprijatno ili se oseća nesigurno (i to se dešava).

Ono što ovu pozu čini korisnom za početnike je to što dizanje kolena ka vašim grudima čini vaše telo otvorenijim, a to zapravo čini sve mnogo lakšim za onoga koji je dole (,,primaoca’’) i nudi bolji pristup onome ko je gore. Možda će udobnije biti da onaj ko je dole stavi svoje noge na ramena onoga ko je gore. Nekima je i od pomoći postavljanje jastuka ispod kukova kako bi se lakše izdigla guza.

,,Primalac’’ odozgo

,,Primalac odozgo’’(ili „kauboj/kaubojka“) je odlična poza za početnike u analnom seksu jer je onaj koji je dole glavni, što je važno jer su oni ipak u manje zavidnoj pozi. Pošto inicijalni ulazak može biti neprijatan, onaj koji je dole može polako da nagne karlicu i odredi dubinu ubacivanja tempom koji im odgovara.

Onaj ko je ,,davalac’’ bi trebalo da leži na leđima, a onaj ko ,,prima’’ sedi na njemu (sedeći na vrhu penisa), angažujući mišiće sfinktera dok se potpuno ne opuste. Ako vam je neprijatno, izvucite penis i uradite sve to ponovo. Može biti potrebno i tri do četiri puta da se penis potpuno ,,primi’’, pa budite strpljivi. Kada je penis potpuno umetnut, onaj dole može naginjati njihov torzo napred, nazad i sa strane na stranu, sve dok ne pronađu svoju omiljenu tačku.

Na stomaku

Ovaj položaj je odličan kao pomoć onom ko je dole da se opusti, a istovremeno im daje mogućnost da iskoriste jastuk u koji mogu požudno stenjati. Taj ko je dole bi trebalo da leži na stomaku sa jastukom ispod njega kako bi se izdigla guza, što bi dalo bokovima nešto prostora za pomeranje kako bi odredili dubinu koja im odgovara. Stegnite noge za čvršći stisak, a raširite ih ako vam postane neprijatno.

,,Gornji učesnik’’ može da pristupi čmaru tako što će vertikalno da bude preko guze ili mogu i oni da leže preko onog koji je odozdo radi intimnijeg kontakta. Tada, gornji učesnik može da ljubi vrat donjeg učesnika seksa, da mu masira ramena, da ga mazi niz leđa vrhovima prstiju i da koristi druge tehnike koje će im pomoći da se opuste.

Spuning poza (engl. spooning)

U ovom položaju, onaj ko ,,prima’’ je mala kašika, a onaj ko ,,daje’’ je velika kašika. Oba partnera leže na boku, što vam omogućava blizak kontakt i intimnost.

Da bi ulazak bio lakši, primalac treba da stavi nogu na jastuk, savijajući gornju nogu u kolenu i kuku. Ono što ovu pozu čini odličnom za početnike je to što omogućava da oba partnera mogu da preuzmu kontrolu pomerajući kukove napred i nazad kada je potrebno i poželjno. Ovo je takođe seks položaj koji omogućava primaocu da se slobodno igra svojim genitalijama, bilo ručno ili vibratorom.

Dogi

Mnogi ga preferiraju, a nijedan vodič za analni seks ne bi bio potpun bez dogi stila. Delom je sjajan za početnike zato što se može izmeniti na više načina. Na primer, možete da savijete kolena bliže jedno drugom da biste bolje prionuli. Onaj ko prima može izviti leđa i osloniti se na laktove kako bi sve bilo lagodnije.

Što je najvažnije, dogi daje puno prostora za igru za oba učesnika. Ako su stvari previše intenzivne, oba partnera mogu ići nešto laganije i može se pliće penetrirati. Takođe, poza daje pristup primaocu da stimuliše svoje genitalije što, kao što je ranije rečeno, može pomoći da se ,,stvari‘’otvore.

Opkoračena stolica

Ovo je neverovatno intimna poza koja kombinuje kontakt licem u lice klasične misionarske poze sa prednostima koje ima poza ,,Primalac odozgo’’. U ovom položaju onaj koji penetrira sedi, a primalac im sedi u krilu, okrenut prema njemu ili dalje od njega – kako god vi preferirate.

Ovaj položaj nudi potpunu pokretljivost kukova i, ako je primalac dovoljno visok, može da skače gore-dole po penisu dubinom i tempom koji mu odgovaraju. Takođe, poza nudi pristup genitalijama za sveobuhvatan pristup zadovoljstvu.

Slične Objave

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *