woman in white tank top lying on bed

Kako povećati šanse za orgazam tokom seksa

Ako imaš vaginu i dosta puta si se zapitala zašto je toliko teško doživeti orgazam tokom penetrativnog seksa – dobrodošla! U tom slučaju si deo izuzetno velikog kluba koji uključuje 80% svih žena sveta.

Tako je: otprilike 80% žena, ako ne i više, ima poteškoća da dostigne orgazam samo putem penetracije. To je veliki razlog za debakl kad je u pitanju orgazam – taj šturi penetrativni seks. Dok većina ljudi sa penisom dožive vrhunac tokom seksa, malom delu onih sa vaginama to uspeva. Veliki udeo u tome ima ustaljeni način na koji definišemo sam seks.

Zašto penetrativni seks neke dovodi do orgazma, ali ne i druge

Ako imaš penis, onda je sigurno da imaš mnogo osetljivih nervnih završetaka duž tela penisa, još više koncentrisanih u glaviću, a koji takođe pokrivaju testise i perineum. Skoro sva ova područja se stimulišu penetrativnim seksom – i stimulišu se veoma dobro.

Ali ako imaš vaginu, tona tvojih prijatnih nervnih završetaka je uvučena mnogo dublje u telo, nego što je to slučaj kod muškaraca. To je zato što je klitoris zapravo veliki unutrašnji organ, a vidljiv je samo mali deo. Penetrativni seks ga ne stimuliše kao što stimuliše penis.

Zato je ključno da ga pravilno stimulišeš, ako želiš orgazam (ili želiš da pomogneš svom partneru da ga doživi) tokom penetracije. Klitoris možeš stimulisati na različite načine, od fizičkih tehnika do psiholoških, ali ključ je u povećanju protoka krvi do genitalija. Predstavljam ti u daljem tekstu 6 načina da to uradiš.

1.) Kreativna predigra

Za većinu ljudi, ovo je poenta predigre = maženje / rad prstima / itd. Ali po mom mišljenju, predigra počinje odmah nakon tvog poslednjeg orgazma.

Orgazam je rezultat dugotrajnog uzbuđenja, a tu igru uzbuđenja možeš započeti pre fizičkog kontakta. Zato budi kreativna sa predigrom, koja po meni uključuje sve, od sekstinga do dejta. Upoznaj svoj stil uzbuđenja i ugradi ga u svoju predigru, tako da možeš planirati sastanke koji će dovesti krv do mesta do kog najviše želiš (a to su tvoje genitalije).

Na primer, tvoj stil uzbuđenja može uključivati doslovno aktivnosti koje dovode do pumpanja veće količine krvi, kao što je zajedničko penjanje po steni. Ali, takođe može uključivati i dubok, prisan razgovor. Isprobaj sa različitim partnerima ove stilove i vidi šta najbolje funkcioniše.

2.) Poradi na seksualnoj komunikaciji

Prijatan razgovor o seksu je proces i može potrajati dok ne shvatiš koja te seksualna ponašanja uzbuđuju. Moja lista dostupna za download-ovanje ,,Da/Ne/Možda’’ je pogodna za početnike da probiju led, ako si neko ko je tek počeo da razgovara o svemu ovome sa partnerom.

Ali, seksualna komunikacija ne podrazumeva samo da svom partneru kažeš šta voliš, a šta ne. To je ,,prljava priča’’, to je kink, to je seksting – sve ono što razvija tvoj erotski ,,glas’’. Ako te bilo šta od ovoga zastrašuje, kreni malim koracima! Izaberi jednu oblast na kojoj ćeš poraditi i kasnije je ugradi u seksualno iskustvo. Kako se vremenom budeš osećala opuštenije dok komuniciraš na seksi način, osećaćeš se samopouzdanije, što će povećati zajedničko uzbuđenje.

3.) Skontaj svoju genitalnu osetljivost

Do sada su ovi saveti bili više psihološke prirode. Ali, da bi povećala svoje šanse za orgazam, dobro je znati kako da se dodirneš.

Korišćenje vibracija kao pomoćnika (kao što ih na primer ima ,,Magic Wand’’) pre seksa itekako pomaže da se ,,motor’’ brzo pokrene. Vibriranje ove igračkice je toliko jako da ga čak možeš koristiti preko odeće i ubrzo osetiti kako tvoje telo počinje da reaguje. Fun fact: klitoris ubrzo dobija zadovoljstvo! To je upravo ono što ti je potrebno da kasnije doživiš orgazam. Ovaj ,,čarobni štapić’’ pokreće stvari stimulišući spoljašnji klitoralni čvor i sve one duboke unutrašnje nervne završetke o kojima sam ranije govorio. To je još jedan razlog zašto su seks igračke toliko popularne za one sa vaginom – vibracije su najefikasniji metod za stimulisanje ovih nervnih završetaka i to na način na koji prst, strap on ili penis jednostavno ne mogu.

4.) Pitaj za oral

Kada govorimo o stimulaciji celog klitorisa, oralni seks čini čuda u toj sferi.

Kada tvoj partner vrši direktan pritisak (lizanje, sisanje, itd.) na klitorisnu izbočinu, automatski se i ostatak organa uvećava. Ako voliš ,,69’’, evo nekoliko zabavnih načina da začinite tu pozu. A, ako samo želiš da primiš oral (što itekako podržavam!), eksperimentiši sa ,,Kivin metodom’’ koja stimuliše klitoris na potpuno nov način.

5.) Porazmisli o seks pozama

Određeni položaji tokom seksa su vrlo pogodni za optimalniju stimulaciju klitorisa. Evo 2 sa kojima se možete partner i ti  poigrati:

Misionarska sa jastukom ispod: ovo menja ugao tvoje vagine, omogućavajući penisu da prodre dublje (i tako pogodi G-tačku). Ovaj jastuk za seks je apsolutno idealan za to, sa čvršćom unutrašnjošću od većine sličnih jastuka.

Kaubojka: kada si gore, to ti omogućava da eksperimentišeš sa različitim ritmovima i uglovima. Nekima to što su na vrhu dok trljaju klitoris o partnerovu pubičnu kost jednostavo pričinjava neverovatno zadovoljstvo.

6.) Izvadi igračke iz fioke

Vreme je da se igračke normalizuju kao deo zajedničkog seksualnog iskustva. Ako ti igračka pomaže da postigneš orgazam, to je sjajno! One nisu konkurencija tvom partneru – već njihov saigrač.

Jednostavna, moćna vibracija od vibratora-metka na klitorisu tokom seksa može definitivno pomoći u otključavanju orgazma, posebno u položajima okrenutim u stranu, kao što su dogi ili spuning. Isprobaj ovu igračku od plusOne: pravi je pomoćnik za dostizanje orgazma tokom seksa. Dovoljno je moćna da te dovede do vrhunca, dovoljno mala da je spakuješ u torbicu ako putuješ. Takođe joj je cena veoma pristupačna, što mi se posebno sviđa.

Slične Objave

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *