couple having sex and using smartphone

Kako imati neobavezan seks

Uvod: Šta je neobavezan seks?

Da li ste se ikada zapitali šta je seks bez obaveza i zašto je to tako goruća tema u današnjem društvu? Pa, na pravom ste mestu! Emocionalna povezanost za mnoge ostaje suštinski deo njihove intimnosti, ali hajde da istražimo ,,lepršaviju’’ stranu stvari.

Ko može da ne voli noć prepunu zabave? Kako god to nazvali, bilo da se radi o vezi za jednu noć, povremenim druženjima ili prijateljskim situacijama sa nekim, tako nešto postalo je redovan deo života u modernoj kulturi.

Ali, da raščistimo jednu stvar – dok se opušteno muvanje može odnositi na zabavu, navigacija ovim situacijama sa bistrom glavom na ramenima je od suštinskog značaja. Nije dovoljno da samo znate kako da imate neobavezan seks, već treba da znate da to uradite kako treba – bezbedno i sa poštovanjem. Zamislite to kao zlatno pravilo ove vrste odnosa.

Dakle, radoznali ste da pronađete neobavezni seks ili  da naučite da koristite aplikaciju za muvanje? Možda razmišljate o raznim sajtovima i aplikacijama za upoznavanje? Ostanite sa mnom, i saznaćete sve bitne detalje.

Bitnost pristanka pre seksa bez obaveze

Pre nego što uronite u svet aplikacija za neobavezno upoznavanje i isti takav seks, hajde da razgovaramo o nečemu kritično bitnom – pristanku. Šta to podrazumeva?

Saglasnost je veliko zeleno svetlo u svakom intimnom scenariju. To znači da ste i vi i vaš partner na istoj strani i da ste okej sa onim što se dešava. Razumevanje pristanka je kamen temeljac svake neobavezne veze. Kad god se zapitate kako da dođete do neobaveznog seksa, prvo razmislite o međusobnom pristanku.

 • Jasne granice: Pre nego što započne ikakav neobavezan seks, od suštinske je važnosti da razgovarate o tome šta je u redu, a šta nije. Tako je: jednostavan razgovor može biti vaš najbolji saveznik kada se radi o tome da se obe strane osećaju dobro. I hej, ako nešto nije u redu, bolje je to prekinuti nego preći granicu.
 • Konstantno proveravanje: Neobavezni seks nije jednokratni dogovor. Kako noć odmiče, ostanite u skladu sa preferencijama vašeg partnera u vezi tog odnosa. Ako nisu raspoloženi, poštujte to. Ako niste sigurni u nešto, pitajte. Takođe, uzmite u obzir da mlada osoba može biti direktnija i iskrenija od muškaraca i žena pripadnika Gen X-a.

E da, još nešto: ako su vaši potencijalni partneri opijeni ili ne mogu da daju jasnu saglasnost, to se nikako ne računa kao pristanak. Uvek budite sto posto sigurni da osoba to želi, pre nego što zaronite u taj neobavezan seksualni susret.

Sada kada smo to razjasnili, da li ste spremni za još informacija? Sledeće je da shvatite da je ključ za ,,jednokratnu’’ vezu sa bilo kojom osobom dobra seksualna komunikacija!

Komunikacija je ključna: Kako imati neobavezan seks uz obostrano poštovanje

Da li ste ,,bacili oko’’ na neobavezno druženje? Pre nego što duboko zaronite u slatke muke strasnog, neverovatnog seksa, zapamtite jednu reč: komunikacija. To je vaša ulaznica u svet obostranog zadovoljstva i poštovanja. U ovom carstvu veza na jednu noć i kratkoročnih muvanja, iznošenje vaših želja, ograničenja i očekivanja novom partneru je stvar koja potpuno menja igru.

 • Izrazite svoje želje: Želite da naučite kako da se smuvate na pravi način? Jednostavno – počnite opuštenim razgovorom. Neka vaš potencijalni seksualni partner zna šta vas uzbuđuje, šta odbija i šta vas zanima. Neobavezni sastanci cvetaju zbog jasnoće, a što ste jasniji tokom seksa, to će vaš usputni susret biti uspešniji i opušteniji.
 • Komunicirajte, uvek: Usred ste čina, a stvari se zagrevaju – e, baš tada nije vreme za ćutanje! Osigurajte entuzijastičan pristanak od svog partnera, kako tokom neobaveznog seksa, tako i nakon njega. Jedno ,,Da li je ovo u redu?’’ ili ,,Kakav je osećaj?’’ može napraviti razliku između nezaboravne noći i neugodnog jutra.

Zapamtite, vrhunski neobavezni seks znači da i muškarci i žene odlaze sa osmehom na licu.

Bezbednost na prvom mestu: suština pravila o neobaveznim vezama

Hajde sada da pričamo o pravilima ove igre. Bez obzira da li želite da pronađete vezu ili istražite divlju stranu neobaveznog seksa, evo zlatnog pravila: upražnjavajte bezbedan seks.

 • Zaštita je najbitnija: polno prenosive bolesti i neželjene trudnoće? Ne, hvala! Uvek budite sigurni da imate zaštitu pri ruci. Nije važno da li je u pitanju situacija bez obaveza ili običan ishod švrljanja po aplikaciji za upoznavanje. Kada je u pitanju seks bez obaveza, bolje je biti siguran nego zažaliti.
 • Emocionalna sigurnost: mere predostrožnosti prilikom ,,opuštenog’’ druženja nisu samo fizičke prirode. Prepoznajte emocionalne rizike tokom neobaveznog seksa. Budite svesni potencijalnih osećanja i ranjivosti. Možda se vezujete, ili možda vaš partner već jeste. Emocionalna sigurnost u ovakvoj vezi je bitna koliko i fizička sigurnost, zato budite na čisto sa svojim i partnerovim emocijama.
 • Pametno upoznavanje: Zapitajte se prvo gde biste to bezbedno mogli da pronađete neobavezan seks. Počnite razmišljajući o mestu sastanka. Izaberite javna mesta za prvi dejt, uverite se da neko vaš zna gde se nalazite i uvek imajte ,,plan bekstva’’. Bilo da se radi o restoranu, kafiću ili kućnoj žurci, pobrinite se da vam i mesto i osoba odgovaraju.

Bezbednost je temelj svake kulture povezivanja, a prateći ove seks smernice, na putu ste da uživate u najboljem od onoga što neobavezna druženja mogu da ponude.

Važnost redovnih zdravstvenih pregleda: Može li neobavezni seks dovesti do polno prenosivih bolesti?

Strast nas često zaslepljuje, pa je lako prevideti rizike primamljivog sveta veza za jednu noć i kratkotrajnih druženja sa muškarcima i ženama. Možda ste ovladali umećem dolaženja do neobaveznog seksa, ali da li znate koliko je važno da ostanete zdravi dok se prepuštate vrelini tuđeg tela?

 • Rutinski testovi na polno prenosive bolesti: Povezivanje sa nekim, posebno sa više osoba, zahteva da svoje zdravlje stavite u prvi plan. O redovnim pregledima za polno prenosive bolesti se ne može pregovarati. To nije samo za vaš mir u glavi, već i za mir vašeg partnera. Znajte svoj zdravstveni status – uvek.
 • Razgovor o seksualnom zdravlju: Spavaća soba nije samo mesto za seks, već je i mesto za otvoren razgovor. Kada ulazite u neobavezne veze, pobrinite se da vi i vaš partner razgovarate o seksualnom zdravlju. Kada postavite granice u ovakvom odnosu, znajte da je to mnogo više od toga da kažete ,,ne’’. Uverite se da ste oboje u toku seksa sigurni.

Neobavezni seks ne znači neobavezno zdravlje. Redovni pregledi su suštinski deo neobaveznih onlajn upoznavanja. Poštujte sebe i poštujte svoje seksualne partnere — bez obzira da li su to vršnjaci iz generacije X ili npr. oženjeni muškarci.

Razumevanje emocionalnih granica: prevazilaženje pukog neobaveznog seksa

Neobavezno zabavljanje. Takav seks zvuči jednostavno kada samo pričate o tome, zar ne? Potpuna fizička intimnost bez teškog emocionalnog prtljaga. Ali evo trika: emocije tokom neobaveznog seksa mogu biti nepredvidive. Zaranjate u životni stil koji uključuje veze bez obaveza? Pripremite se za rolerkoster osećanja.

 • Fizičko vs emocionalno: Pomisao na neobaveznost odnosa je opojna, ali zapamtite – ovakvi susreti mogu dovesti do komplikovanih emocija. Prepoznajte razliku između seksualnih potreba i emocionalne vezanosti. Nemojte misliti da noć neobaveznog seksa znači da ste dobili nešto na duge staze. Svi učesnici u seksu zaslužuju i zahtevaju poštovanje u neobaveznim vezama!
 • Upravljanje osećanjima: Uhvatili ste sebe kako razvijate određenja osećanja nakon seksa bez obaveze? Dešava se. Ključ je da ih priznate sebi, razumete njihovo mesto i komunicirate. Bilo da je u pitanju čežnja, ljubomora ili naklonost prema bliskom prijatelju, pažljivo se nosite sa ovim emocijama. Imajte na umu da vezi na jednu noć između mladih odraslih, po prirodi, nedostaje posvećenosti. Znajte gde ste u situaciji i gde su vaše granice.

Emocionalna sigurnost je ključna za ozbiljne veze kao i fizičko blagostanje. Razumevanjem i postavljanjem emocionalnih granica, čuvate svoje srce i osiguravate da ova ugodna aktivnost ostane nekomplikovana.

Zaronite u svet onlajn upoznavanja da biste pronašli partnera

Budimo realni: ako ste željni provoda i tražite neobavezan seks, digitalno igralište sa najboljim aplikacijama za upoznavanje je ono što tražite. Prošli su dani jezivih starih kafića i čekanja na namigivanje sa druge strane prostorije.

 • Prevucite udesno za vrelu noć: Napravite nalog na najboljim aplikacijama za upoznavanje da biste pronašli više partnera. Govorimo o vezama za jednu noć, prijateljima bez ikakvih obaveza sa zabavom uz beneficije. Ali, morate paziti na prevarante kojih je mnogo na sajtovima/aplikacijama za upoznavanje! Niko nema vremena za to, a ni živaca.
 • Budite realni kada popunjavate profil: Tražite neko ludo iskustvo preko aplikacije za upoznavanje kojim ćete obogatiti svoj život? Samo recite to iskreno. Ne želite ništa više od seksa ili tražite nešto ,,osećajnije’’? Obavezno naglasite! Ali zapamtite: jedno je sigurno, a to je da niko ne voli osobe koje su pozeri. Budite sto posto svoji da ne biste ostavili pogrešan utisak.
 • Onlajn je, ali je i dalje realnost: U redu, sve je to lepo – neobavezan seks je zabavan i opušten, ali ne isključujte razum ni momenta. A, kada dođe vreme da nakon ćaskanja preko aplikacije vidite tu osobu uživo, izaberite javno mesto. Obavezno! Sigurnost mora biti na prvom mestu, čak i ako samo tražite brze seksualne doživljaje.

Kako se nositi sa neobaveznim ,,druženjima’’ i uopšte bilo kakvom ozbiljnom vezom

Jeste, doći do dobrog partnera za opušten odnos (uključujući seksualni) je odlično. Ali, seks nikome ne daje za pravo da se ponaša kao kreten. Evo nekoliko važnih pravila koja treba uzeti u obzir tokom dopisivanja preko aplikacija za upoznavanje.

 • Uhvatite vajb: Ako ne možete da skapirate da li je vaš partner zainteresovan, onda zapravo nedovoljno obraćate pažnju. Budite svesni signala, posebno tokom dugih veza. Ako vaš seksualni partner nije raspoložen, dajte mu prostora.
 • Završite noć kako dolikuje:Imali ste odličan seksualni dejt? Sjajno. Planirate da nestanete nakon seksa? Definitivno nije kul da to uradite. Jednostavna iskrena poruka, obično klimanje glavom ili čak jedno ,,baci pet’’ dovoljni su da završite to veče na lep način. A, ako ste ostali, korišćenje više od jednog peškira sa tom nekom pravom osobom je uljudan gest.
 • Još uvek prijatelji nakon odnosa: Dakle, imali ste neobavezni seks sa prijateljem sa kojim ste se družili. Nezgodno? Možda. Ali oboje možete izabrati da li želite da se vratite samo prijateljstvu ili da nastavite sa romantičnim stvarima dok to (možda) ne dovede do ozbiljnije veze. Ako je vaš jedini kontakt sa novim partnerom bila noć seksa, na to ipak gledajte malo drugačije.

I još jednom, ako zaronite u ovakvu kulturu upoznavanja, zapamtite zlatno pravila seksa: Održite komunikaciju sa partnerom bezbednom i neka bude sporazumna! Takođe, iz ljubavi prema svemu ovome, održavajte svoje seksualne odnose zabavnim. Da li smo sada na istoj strani u pogledu neobaveznog seksa? Ako jesmo, samo napred, idite i pronađite sebi nekog!

Da sumiramo: neobavezni seks, ali na nivou

Sada znate sve što je treba za najbolju neobaveznu seksualnu vezu! Rečena vam je cela suština o tome kako da se povežete, zabavite i nakon svega odete uzdignute glave. Zaronite duboko u svet neobaveznih veza, ali držite pri ruci uže za spasavanje. Jer, hajde da se razumemo, niko ne želi da se udavi u drami kada je sve što traži samo neobavezan seks.

Malo mudrosti pre nego što krenete u svoj vreli seksualni život: Uvek imajte na umu da se ne radi samo o tome da vi dobijete nešto. Takođe se radi o odavanju poštovanja, kako u stvarnom životu, tako i u aplikacijama za muvanje. Međusobni brižni odnos tokom neobaveznog seksa je i dalje najbitnija stavka, zar ne? Dakle, bez obzira da li prelazite prstom udesno na aplikaciji za upoznavanje ili koketirate za šankom, budite realni i saglasni. I uvek, ali uvek, održavajte svoju seksualnu vezu interesantnom.

Spremni za vezu bez obaveza? Nego šta nego spremni! Samo unesite malo šarma i uživajte u divljim noćima punim neobaveznog seksa!

Slične Objave

Dodaj Komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva nikom. Obavezna polja su označena sa *